Senast uppdaterad: 2019-10-11

FAKTA OM BARN I STAN

Allting började 2004 när grundarna till Barn i stan, Ulf och Jenni Norrby, själva kände att de saknade ett samlat forum för stans utbud av barnaktiviteter. Efter mycket skissande och funderade vid köksbordet beslutade de sig för att göra det som de själva saknade – en tidning för allt skoj som händer.

Flera år senare finns det nu en tidning, en webbplats, ett nyhetsbrev och en app som alla syftar till att förmedla stans utbud av barnaktiviteter som man kan göra tillsammans.

Idén och visionen är dock fortfarande den samma med Barn i stan. Vi vill:
• Förenkla för mammor och pappor att hitta roliga saker att göra tillsammans med sina barn.
• Vara en positiv och inspirerande kanal för aktiviteter inom natur, kultur och rörelse.
• Vara gratis så att alla kan ta del av alla fina tips.
• Vara en effektiv kanal för annonsörer och aktivitetsarrangörer som vill nå Stockholms barnfamiljer.

Tidningen Barn i stan föddes 2005
I september 2005 utkom det första numret av gratistidningen Barn i stan. Syftet med tidningen var att göra det enkelt för barnfamiljer att hitta roliga aktiviteter att upptäcka tillsammans samt att informera om och inspirera till upplevelser inom natur, kultur och rörelse.

Tidningen Barn i stan i dag
Syftet med tidningen är detsamma som det var från starten och det har inte förändrats. Vår upplaga i Storstockholm är 35 000 exemplar som finns att hämta på 400 utvalda ställen. Tidningen Barn i stan utkommer med 5 dubbelnummer per år. Vår sommarupplaga är 50 000 exemplar.

Webbplatsen barnistan.se
Barnistan.se har cirka 17 500 besökare per vecka som genererar över 50 000 sidvisningar. Genomsnittsbesökaren tittar på 3 sidor och stannar cirka 3 minuter per besök.

Nyhetsbrevet Helgkoll
Varje torsdag skickar vi ut vårt populära nyhetsbrev Helgkoll till drygt 26 000 e-postprenumeranter. Öppningsfrekvensen ligger stadigt på cirka 25% varje vecka. Vi har många aktiva prenumeranter och ett stort antal unika klick per nyhetsbrev.

Barn i stans app för mobiltelefonen
I november 2011 började Barn i stan finnas som app i mobilen. Inte ens ett år senare hade över 20 000 användare laddat ned appen. I november 2015 hade över 67 000 laddat ned vår app! Förutom det vanliga Barn i stan-innehållet, med saker att göra och hitta på, så finns här även finfina erbjudanden från arrangörer och annonsörer. Appen finns för Iphone och Androider.

Vill du veta mer om hur du kan synas i Barn i stans kanaler kan du mejla eller ringa oss på redaktionen så berättar vi mer!

På denna webbplats läggs bilder och filmklipp upp av Barn i stan ABs kunder, via deras egen inloggning till webbplatsen. För det fall bilder, filmer eller annat material lagts upp av vår kund på denna webbplats utan att erforderliga rättigheter innehas av kunden, tar Barn i stan AB inte ansvar för detta.
 

Till toppen