Lida friluftsgård

Djur & natur

Senast uppdaterad: 2019-11-18

Tider

Öppet dagligen.

Beskrivning
Lida friluftsgård ligger några mil söder om Stockholm i Botkyrka beläget i naturreservatet Hanveden. Upplev  ovanligt vacker Sörmländsk natur med alla bekvämligheter som friluftsområdet erbjuder.

På Lida har finns också höghöjdsbanan Accropark! 

Lida värdshus som ligger i huvudbyggnaden serverar lunch och fika och är öppet varje dag mellan kl. 10-16. 

Runt om på området finns iordningställda grillplatser för att avnjuta medhavd matsäck. Vintertid är pulkabacken, skridskoåkning och skidor, både på längden och utför, populära aktiviteter. Om sommaren kan man bada i sjön, utforska omgivningarna till fots eller på cykel. 

Vintertid är pulkabacken, skridskoåkning och skidor, både på längden och utför, populära aktiviteter. Skidbacken på Lida är 250 m lång med en fallhöjd på 40 meter och en lagom snäll backe med knapplift – som gjord för nybörjare i alla åldrar och ligger också nära Värdshuset, toaletter, grillplatser och raststuga.

Året om genomförs evenemang för både stora och små. Håll utkik i vår kalender på www.lida.nu.

Välkomna ut!

HITTA HIT

Från pendeltågstationen i Tullinge går buss 721 till Lida Friluftsgård.Med bil svänger du av väg 226 vid Botkyrka Hantverksby in på Västerhaningevägen. I denna korsning och resten av vägen är det skyltat till Lida Friluftsgård.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta
Allt som händer – Lida friluftsgård
Till toppen