Coraline

Folkoperan

Senast uppdaterad: 2019-10-29

Beskrivning
Coraline är en äventyrsopera för unga baserad på Neil Gaimans fantasyklassiker. Vi får följa 11-åriga Coraline Jones när hon utforskar de hemligheter som döljer sig i hennes nya hus. En musikalisk resa om mod och att våga gå sin egen väg.

Coraline har flyttat in i ett hus tillsammans med sina snälla men självupptagna föräldrar. Hon upptäcker en spegelvänd värld där allt ser ut som vanligt, förutom att alla har knappar till ögon. Den andra världen erbjuder allt som Coraline kan önska sig, men något skaver. Hon hör mystiska barnröster och "Den andra mamman", som först var så perfekt, uppträder plötsligt väldigt underligt.

Musiken är skriven av Mark-Anthony Turnage - en av vår tids mest framförda tonsättare. Han blandar klassisk musik med jazzinfluenser och det moderna med det traditionella.

Coraline spelas med svensk ensemble och Folkoperans orkester från 6 feb t o m 8 mars 2020, och riktar sig till familjer med barn från 9 år. Ett antal skolföreställningar ges dagtid för årskurs 3–6. Läs mer och köp biljetter här.

Coraline är en internationell samproduktion med The Royal Opera House (UK), Theater Freiburg (DE), L’Opera de Lille (FR) och Victorian Opera Company (AUS).

HITTA HIT

Tunnelbana:
Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan

Buss:
Buss 4, hållplats Hornsgatan/Rosenlundsgatan
Buss 74 och 66, hållplats Krukmakargatan
Buss 57, hållplats Mariatorget

Pendeltåg:
Södra station, gå 700 meter
Tider

När: 6 februari-8 mars 2020.

Kostnad

Pris: vuxna 260-590 kr, barn 130-295 kr. Familjepaket på söndagar 990 kr (2 vuxna och två barn).

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta
Till toppen